Kustboys Forum
Corona : a new future - Printable Version

+- Kustboys Forum (https://forum.kustboys.be)
+-- Forum: Voetbal (Algemeen) (https://forum.kustboys.be/forumdisplay.php?fid=6)
+--- Forum: Buitenlands voetbal (https://forum.kustboys.be/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Thread: Corona : a new future (/showthread.php?tid=514)Corona : a new future - wiender - 04-10-2020

Money versus football

Laat ons eens eerlijk/redelijk zijn: zoals het er nu aan toe gaat, kan geen enkele Belgische club opboksen tegen het grote geld(geweld) van grotere landen. Transfer bedragen van 200M€ zijn niet de regel, maar weinigen trekken hun schouders er nog voor op. De Covid-19 pandemonie zorgt ervoor dat we allen even erg getroffen worden, met andere woorden: het moment om een nieuw elan te beginnen! 
Laat ons eens al die transfers plafonneren per werelddeel: wil je nog 250M$ verdienen per jaar, geen probleem: maar dat zal dan tenminste niet meer in dezelfde competitie zijn als waar je nu in speelt. Uiteraard zullen landen als Spanje, Italië, Duitsland en Engeland het landschap bepalen, maar als ze hun gezond verstand gebruiken, dan kan dat ook met iets minder. 
Het zal waarschijnlijk een utopie zijn van mij, maar enkel een pandemonie als deze zorgt ervoor dat we allen gelijk zijn: niemand blijft ervan bespaard.  
Hoe langer we deze lockdown beleven, hoe dichter we bij een oplossing zijn voor het megalomane in deze voetbal wereld. Trouwens, dat geldt ook voor andere sporten.